6.9.06

HätäHuuto

Ne hassuilla teksteillä varustetut t-paidat, joita saa tilata netistä tai ostaa markkinoilta eivät oikeastaan ole niin hassuja "Äiti on vähän väsynyt" kävi toteen sekin nuoren naisen kohdalla, joka kyllästyi juopottelevaan ja pahoinpitelevään mieheensä, koliikki vauvaansa ja harmaan ankeaan elämäänsä nyrkin ja hellan välissä.

Perjantai-iltana nainen kävi tervehtimässä isoäitiään. Pakollisen kauniit ja rohkeat tuokion jälkeen ryypättiin kahvit ja kotiin nainen palasi mukanaan mummon sydänlääkkeet. Illan tunteina, kun vauva hetkeksi nukahtaa ja mies on viimein sammunut sen lippu viinapullon kanssa sohvalle, nuori nainen kumoaa tabletteja mummon purkista kädellensä ja nielee, toistaa kuvion kolme kertaa ja viimein purkki on tyhjä. Suloista odottelua nainen ajattelee ja tekee itsellensä vielä viimeisen voileivän. Hän laittaa cd:n soimaan ja istahtaa nojatuoliin syömään. Samalla hän katselee sohvalle lyyhistynyttä miestään joka unissaan örähtää. Naisen mielen täyttää miellyttävä rauha.

Muutaman tunnin päästä sohvaltaan havahtuu mies, kuuntelee hetken jyskyttävää ääntä. Vauvakin itkee, "missä se emäntä on" mies manaa mielessään ja kömyää ylös. Tajuaa, että joku hakkaa ovea. Varmaan taas se naapurin akka, joka pistää nokkansa toisten asioihin. Saatuaan oven avattua, miestä vastaan tulee ambulanssi henkilökuntaa. " mitä perk..." Ensihoitajat tulevat sisään ja kyselevät missä vaimo on. Siitä samaisesta nojatuolista nainen löydetään tajuttomana. Mummo oli huomannut illalla maate mennessään, että aiemmin päivällä haetut lääkepurkit olivat tiessään, hän soittaa heti tyttärelleen, joka yhdistää nopeasti 1+1 ja samassa on jo soitettu 112 ja poliisi.

Sairaalassa naisen tilanne pahetuu nopeasti, sängyn ympärillä pyörii henkilökuntaa kaikilta aloilta, naisen musta t-paita on leikattu keskeltä kahtia. Paidan liepeet tahriintuvat vereen, kun asennetaan tahdistinta, estämään sydämen pysähtymistä. Töitä tehdään koko yö, mutta vasta aamusta näyttää että hoito alkaa tehota.

Aamuyön viimeisenä tuntina hoitaja pujottaa rikkileikatun t-paidan naisen alta. Viedessään sitä roskikseen, hän miettii miksi kukaan ei ottanut tosissaan tätä viestiä.

No comments: